REZEDA KULTÚR TERASZ ajánló

Borforgató – Szinopszis

Boros történetek híres nagyivóktól sok zenével

Az emberiség egyik legkedveltebb és legfontosabb nedűje a bor, amely nem csupán ízével és illatával hat, hanem kultúránk, hagyományaink és életünk fontos részévé is vált az évszázadok alatt. Voltaire szerint: Az emberiség három legnagyobb ajándéka az irodalom, a bor és a szerelem. Ezekről mesélnek a magyar irodalom legnagyobb alakjai is az előadáson: Arany János, Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, Gárdonyi Géza, Krúdy Gyula, Ady Endre, Márai Sándor és Hamvas Béla. Ki-ki a maga módján.

Hiszen ahogy a bornak rengeteg íze, illata és zamata van, úgy más-más módon inspirálta ez a csodás nedü a legnagyobbakat, akik megverselték és megírták a bor mámorát, filozófiáját, vagy fogyasztásának művészi módját.

Korok, stílusok, érzések, hangulatok és filozófiák kocsonyásodnak össze ezekben az irodalmi alkotásokban, mint egy jó pár éves aszúeszenciában.

Az írások néha filozofikusan, máskor humorral segítenek továbbgondolni az élet mélyebb értelmét, és ahogyan a bornak jól áll az ének, a mulatozás, ugyanúgy a zene jó társaság a verseknek, szövegeknek is.

A Canarro zenekar két csodálatos muzsikusa, Szakál Tamás hegedűn, Jakab Viktor gitáron, az érzelmeket, hangulatokat varázsolja körénk, míg a szövegeket Ódor Kristóf színművész tolmácsolja. A műsort Mohácsi Szilvia szerkesztette.

Egy felejthetetlen program vár mindazokra, akik szeretik az irodalmat és a bort, a jó társaságot és a zenét.

 

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT

  • Kedvezményezett neve: Recefice Jégműhely Kft.
  • Projekt címe: Recefice Jégműhely Kft. vállalkozás-fejlesztése
  • Szerződött támogatás összege: 3 951 268 Ft
  • támogatás mértéke (%-ban): 70% (vissza nem térítendő támogatás)

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt során a GINOP Plusz-1.2.2-22 kódszámú, „Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program” című pályázati felhívás keretein belül a Recefice Jégműhely Kft. teljes körű fejlesztése valósult meg.
A projekt célja a vállalkozás etyeki telephelyén működő étterem technológiai fejlesztése új eszközök beszerzése által, valamint külső megjelenésének javítása és kapacitásának bővítése ingatlan beruházás megvalósításával.

Fejlesztési céljai:
– külső megjelenés javítása (tetőfelújítás, szigetelés)
– új konyhai gépek beszerzése
– új légtechnikai gépek beszerzése
– információs-technológiai eszközök beszerzése

A beruházások megvalósítása hozzájárult a technológiai fejlődéshez, szélesebb vevői kör kiszolgálásához, a színvonalasabb ellátás biztosításához.

Projekt befejezési dátuma:
2023.09.30.

Projekt azonosító száma:
GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00266