Libadalom a Gasztrosétányon november 11-én

Libadalom a Gasztrosétányon november 11-én

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.”

Nem vennénk a lelkünkre, ha miattunk éheznél és szomjaznál egész évben, ezért november 11-én, szombaton 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel, izgalmas programokkal és újborral várunk Etyeken.

A Gasztrosétányon már mindenki a közelgő Márton napra készül, és elnézve a pincék gasztronómiai kínálatát, elmondható, hogy ez az egyik legizgalmasabb időszak ebből a szempontból. Természetesen a libáé lesz a főszerep, és azzal aztán a legkülönbözőbb formákban és ízekben találkozhatunk majd november 11-én: lesz roston sült és rántott libamáj, libacsorba, libamájpástétom, libatepertő és libanyakleves is, sőt még hurkába töltve is megkóstolhatjuk a libamájat, és természetesen a lúdláb szelet sem maradhat el!

Libadalom a Gasztrosétányon november 11-énA program egyik legizgalmasabb része pedig az első ilyen eseményen elindított hagyományos libafuttatás lesz! Elég a versenykiírást elolvasni, hogy az ember jókedvre derüljön:

Lúdfutamra fel!

Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen!” 

A mókás és kedves versengésnek csak a libák kedve szabhat majd határt, hiszen az ő épségükre a szervezők maximálisan vigyáznak.

0 comments on “Libadalom a Gasztrosétányon november 11-énAdd yours →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.