Élményszüret a Gasztrosétányon

Élményszüret a Gasztrosétányon

Az őszi és téli szezonban legalább három eseménnyel, elsőnek az október 21-22-én megrendezendő Élményszürettel készül a gyönyörűen megújult etyeki Gasztrosétány!

Gyönyörűen megújult Etyeken a Gasztrosétány – az Újhegyi pincesor szilárd, bazaltkockás útburkolatot kapott, eltűntek a légvezetékek és beton villanyoszlopok, helyettük szép kandeláberek világítanak, igényes padok, hulladéktárolók és egyéb térbútorok teszik igényessé és praktikussá a környezetet – és ezt a fejlődést szeretnék is kihasználni a helyi pincék és kézművesek.

A januári Etyeki Piknikig tartó őszi, téli időszakban legalább három alkalommal készülnek izgalmas rendezvényekkel.

Elsőnek október 21-22-én rendezik meg az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvényüket, amelynek apropóját a szüret zárása adja. Ennek megfelelően a nyitott pincékben több helyen is lehet majd mustot és murcit kóstolni vagy ki lehet próbálni a fokolást, de akár a pincék műhelytitkaiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a pincetúrák keretein belül.

Éhes sem marad senki, jól lehet majd lakni a szőlővel cipóban tálalt sajtlevestől az újhegyi módra készült sült csülkön és sonkakülönlegességeken keresztül a szüreti gulyásig vagy a házi rétesig, a gyerekek pedig házi szörpöt és lekvárt kóstolhatnak.

Az Élményszüret után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével.

Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek-Budai borvidék szívébe látogatni:

Élményszüret a Gasztrosétányon – 2017. október 21-22.

Libadalom a Gasztrosétányon – 2017. november 11.

Advent a Gasztrosétányon – 2017. december 2.

Megjegyzések megtekintése: “0” Saját hozzáadása;

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.